Winkel slimmer en Woon mooier

Vitra Eames schommelstoel RAR

680,00

De Eames Rocking Chair is een heerlijke ontspannen stoel voor lounges, restaurants, woonkamers of zelfs slaapkamers. Deze schommelstoel van Eames is een tijdloze stoel die na tientallen jaren nog steeds een blikvanger is in uw interieur.

Clear
Beschrijving

Vitra Eames schommelstoel RAR

Merk: Vitra ®
Model: Eames Rocking Chair RAR
Design: Charles & Ray Eames
Kleur Kuip: wit (04) of zwart (basic dark 01)

Vitra Eames schommelstoel RAR

Een zo groot mogelijk publiek voor zo min mogelijk van zo veel mogelijk van het beste laten profiteren. Zo omschreven Charles en Ray Eames zelf een van hun voornaamste doelen als meubelontwerpers. Geen van hun andere ontwerpen kwam zo dicht in de buurt van dit ideaal als de Plastic Chairs.

Jarenlang diepte het ontwerperskoppel het basisidee van een naar het menselijk lichaam gevormde eendelige zitschaal uit. Nadat experimenten met multiplex en aluminiumplaat onbevredigende resultaten hadden opgeleverd, kwamen ze in hun zoektocht uiteindelijk bij glasvezelversterkte kunststof uit.

Het echtpaar Eames herkende en benutte alle voordelen van het materiaal: vormbaarheid, rigiditeit, voelt aangenaam aan en is geschikt voor industriële productie. Met dit materiaal ontwikkelden ze met succes de schaalontwerpen die zich leenden voor serieproductie.

Na de introductie op de door het Museum of Modern Art georganiseerde wedstrijd ‘Low-Cost Furniture Design’ in 1948, werden de Plastic Armchair (A-schaal) en de Plastic Side Chair (S-schaal) in 1950 op de markt geïntroduceerd. Het waren de allereerste industrieel geproduceerde kunststof stoelen in de geschiedenis van de meubelproductie.

De Eames Plastic Chairs waren ook de eerste vertegenwoordigers van een nieuw meubeltype dat sindsdien zeer algemeen is geworden. De multifunctionele stoel waarvan de zitschaal afhankelijk van het gebruiksdoel met verschillende onderstellen kan worden gecombineerd. Al in 1950 ontwierpen Charles en Ray Eames een reeks onderstellen voor verschillende zitposities. Een heel bijzonder model is het zogenaamde Eiffeltorenonderstel, een sterke constructie van staaldraad die op onnavolgbare wijze licht en sierlijk is vormgegeven.

Het heden

Tegenwoordig produceert Vitra de comfortabele zitschalen van de Plastic Side Chair en Plastic Armchairs van polypropyleen. Dit in een groot aantal kleuren en met een ruime variatie aan bekledingen en onderstellen. Zo kunnen klanten talloze combinaties samenstellen en kunnen de stoelen in zowat elke omgeving worden gebruikt. In eetkamers, woonkamers, thuiskantoren, werkplekken en vergaderruimten in bedrijven, restaurants, cafés, kantines, cafetaria’s, wachtruimten, gehoorzalen, terrassen en tuinen.

De Eames Rocking Chair is een heerlijke ontspannen stoel voor lounges, restaurants, woonkamers of zelfs slaapkamers. Deze schommelstoel van Eames is een tijdloze stoel die na tientallen jaren nog steeds een blikvanger is in uw interieur.

Aanvullende informatie
Afmetingen 69 × 62,5 × 67 cm
Design

Charles & Ray Eames

Frame

Chroom, Zwart

Kuip

Wit, Zwart

Levertijd

De Eames Rocking Chair wordt binnen 6 weken bij u geleverd.

Sleden

Licht esdoorn, Donker esdoorn

Zithoogte

33 cm.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitra Eames schommelstoel RAR” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.