Winkel slimmer en Woon mooier

Vitra Eames Elephant

279,001495,00

Voor woonkamers, slaapkamers, kantoren, vergaderkamers, wachtkamers; het maakt niet uit. In elke ruimte is deze Eames Olifant een originele en aantrekkelijk bijzetkruk. Gewoonweg een blikvanger.

Clear
Beschrijving

Vitra Eames Elephant

Merk: Vitra
Design: Charles & Ray Eames
Kleur: wit, ijsgrijs of zwart of multiplex American Cherry (kersenhout)
Hoogte: 41,5 cm.
Materiaal: door en door gekleurd polypropylene of mulitiplex

 

Vitra Eames Elephant

De olifant die Charles en Ray Eames aanvankelijk uit multiplex hebben ontwikkeld in 1945 is verkrijgbaar in kunststof – als speelgoed of een decoratief element in verschillende kleuren, en een aantrekkelijk item in vele soorten kamers. Voor woonkamers, slaapkamers, kantoren, vergaderkamers, wachtkamers; het maakt niet uit. In elke ruimte is deze Eames Olifant een originele en aantrekkelijk bijzetkruk. Gewoonweg een blikvanger.

In het begin van de jaren 40 hielden Charles en Ray Eames zich jarenlang bezig met de ontwikkeling en verfijning van een techniek voor het buigen van driedimensionale vormen uit multiplex. Gaandeweg ontwierpen ze een reeks meubels en beelden. Van al die oorspronkelijke ontwerpen bleek de tweedelige olifant de grootste technische uitdaging omwille van de sterke meervoudige krommingen. Het stuk ging daarom nooit in serieproductie. De 14 jaar oude Lucia Eames, dochter van Charles, kreeg een prototype dat later werd uitgeleend voor een tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York in 1946. Vandaag is dit prototype nog altijd in het bezit van de familie Eames.

Na een beperkte editie in 2007 heeft Vitra nu een multiplexversie van de legendarische Eames Elephant toegevoegd aan zijn standaard assortiment. Dit sculpturale, decoratieve figuur met hoogwaardig Amerikaans kersenhouten dekfineer is sinds 2017 verkrijgbaar.

Een aantal jaren geleden werd de Eames Elephant ook al uitgebracht in kunststof, waardoor hij beschikbaar werd voor de oorspronkelijk beoogde doelgroep: kinderen. Een kleinere versie, met een identiek design maar op verkleinde schaal, is verkrijgbaar in kunststof in verschillende kleuren.

Of je nu kiest voor een elegante houten versie voor de woonkamer, het robuuste kunststoffen speelgoed voor in de kinderkamer of voor buiten, of voor het kleine decoratieve figuurtje – het vriendelijke dier met de grote oren valt zowel bij kinderen als bij hun ouders in de smaak.

Aanvullende informatie
Kleur

Kunststof ijsgrijs, Kunststof wit, Kunststof zwart, Multiplex American Cherry

Design

Charles & Ray Eames

Levertijd

Ca. 20 werkdagen

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitra Eames Elephant” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.