Thonet design klassiekers laatste exemplaren

Thonet direct uit voorraad leverbaar

Thonet design klassiekers laatste exemplaren

Thonet outlet design klassiekers uit voorraad leverbaar

Thonet geldt wereldwijd als pionier in meubelontwerp. Vanaf 1819 produceerde Michael Thonet eigen ontwerpen in het door hem ontwikkelde nieuwe gebruik van verwerking van gebogen hout. Hiermee bouwde hij een wereldwijde onderneming. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het productpallet met buismeubelen verbreed met modellen van Mart Stam, Marcel Breuer en Mies van der Rohe, die in verbinding stonden met het Bauhaus.

Tegenwoordig produceert Thonet de klassiekers uit gebogen hout en buismeubelen alsmede nieuwe producten van bekende ontwerpers, zoals Stefan Diez, Naoto Fukasawa, Hadi Teherani, Delphin Design, Lepper Schmidt Sommerlade, James Irvine, Glen Oliver Löw. De familieonderneming wordt geleid door de 5e Thonet generatie. Het hoofdkantoor en productie is in Frankenberg, Duitsland.

Thonet design klassiekers laatste exemplaren

Van de beroemde Weense koffiehuis stoel Thonet 214F tot en met de zogenaamde Thonet lange Jan 207R. Of wat te denken van de ultra zeldzame Thonet wandelstok klapstoel? Een echte klassieker in werkelijke perfecte staat. Deze stoel is overal mee naar toe te nemen. Door het ingenieuze mechanisme is de stoel in te klappen en zet je het vast met een mooie lederen band met een drukknop. Mooi als showexemplaar in je huis, maar tegelijkertijd uiterst praktisch.
Het Design Entrepot,

Onze laatste exemplaren, we zijn er bijna doorheen. Wees er snel bij, nog een mooie Thonet Lange Jan stoel, en een ultra gave Thonet klapstoel, en nog een aantal Thonet posters.