Winkel slimmer en Woon mooier

Kartell Dune dienblad

69,00

 

1 op voorraad

Beschrijving

Kartell Dune dienblad

Merk: Kartell
Model: Dune dienblad
Design: Mario Bellini
Kleur: Helder kristal

Kartell Dune dienblad

Wat is het nut van een dienblad als het geen emoties losmaakt bij wie er naar kijkt, het gebruikt of er aan denkt? Wat is het nut van een dienblad als het alleen maar dient om dingen te dragen? Een magische driedimensionale illusie wordt gecreëerd met dit Dune dienblad. Deze dienbladen bevatten een bewegende beeldenstroom. Zoals een bergrivier, een lavastroom, een vuurvlam. Beelden die tot leven worden geroepen door de spelingen van de winden het licht. Zoals de golven in zee, de duinen in de woestijn, de glanzende weerkaatsingen van zijde of van een kostbaar metaal. Dienblad bedacht en ontworpen om onverwachte emoties te schenken.

Ander idee voor een dienblad is het Vitra Tray dienblad Miller Stripes

Dienblad

Een dienblad (ook treef) is een plat voorwerp waarop meerdere kopjes, bekers of glazen kunnen worden geplaatst, zodat de gastheer, gastvrouw of ober ze over een korte afstand kan verplaatsen, meestal van de keuken naar de eet- of koffietafel en weer terug. Tegelijk met de kopjes kan ook ander gerei worden verplaatst zoals de thee- of koffiepot, een melkkannetje of de suikerpot.

Volgens de etiquette dient men altijd een dienblad te gebruiken, ook als men maar een of twee kopjes serveert die men gemakkelijk in de hand kan dragen. Dit geldt niet voor borden. Men draagt het dienblad op de linkerhand, zodat men het gerei met de rechterhand op tafel kan zetten.

Etymologie

Het woord treef, dat met name in het noorden van Nederland wordt gebruikt, is een verbastering van drievoet, omdat in het verleden dienbladen wel met drie kleine pootjes waren voorzien om ze stevig neer te zetten.

Uitvoering

Dienbladen zijn doorgaans gemaakt van hout, metaal of kunststof, maar soms ook van gevlochten riet.

Aanvullende informatie
Gewicht 1,3 kg
Afmetingen 48 × 32 × 2,5 cm
Kleur

Helder kristal

Design

Mario Bellini

Levertijd

Dit artikel verstuur ik direct naar je vanuit mijn magazijn of direct op te halen

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kartell Dune dienblad” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.